End of Season Sale - Spar op til 60 % på udvalgte varer -- days --:--:-- KØB NU

BF LvLUden Snørebånd vs Med Snørebånd

Det er 2022, og snøreløse fodboldstøvler er ikke længere kun et vanvittigt eksperiment af designerne, som de har været indtil nu. Det hele startede i 2006, da Lotto udgav deres futuristiske Zhero Gravity fodboldstøvler, men på det tidspunkt havde de ikke den store indflydelse på fodboldindustrien. Det var ikke før 10 år efter deres udgivelse, da adidas udgav deres første snøreløse klamper kaldet ACE 16+ Purecontrol, som på en ordentlig måde startede den "snøreløse" trend.

Vi vil nu prøve at forklare de vigtigste forskelle mellem de klassiske versioner med snørebånd og dem uden.

Støvler uden snørebånd

adidas er den vigtigste aktør på dette marked og har versioner af alle de nuværende støvler uden snørebånd. For nylig er Nike, Puma og endda New Balance begyndt at teste de snørebåndsløse farvande, og det er bare et spørgsmål om tid, før de vil være på samme niveau som deres trestribede konkurrent.

Fordele ved støvler uden snørebånd

De fleste af os vil nok være enige i, at snøreløse fodboldstøvler har denne visse æstetiske appel, som vi ikke kan benægte. Det sømløse design, uhindret af klassiske bindeledsager, fangede bestemt vores opmærksomhed.
Udover deres udseende handler det primært om boldens fornemmelse. Mange professionelle spillere har for nylig skiftet til snørebåndsfri versioner, fordi de foretrækker det "barfodede" touch, som snøresko ikke har.

Ulemper ved støvler uden snørebånd

Det største problem med snøreløse støvler er, at de ikke passer perfekt til alle. Hver enkelt af os er forskellig og har en anden fodform. Nogle har smallere, nogle bredere, og nogle har en højere vrist. Udover den klassiske størrelse er deres pasform universel, og derfor kan de være for stramme til nogen eller tværtimod være for løse i vristens område. Men hvis dette ikke er et problem for dig, så kan snøreløse fodboldstøvler være det rigtige valg.

Fodboldstøvler uden snørebånd


Støvler med snørebånd

Fordele ved støvler med snørebånd

Klassiske fodboldstøvler med snørebånd garanterer hovedsageligt en god pasform. Ved snørebåndene vil din fod ikke glide i skoen og derfor vil et hurtigt retningsskift aldrig kaste dig af. Ud over, Puma har taget "låsningen" af foden til et andet niveau med deres Future 1.4 model, som har et revolutionerende snøresystem foruden kompressionsstropper, som vikler om din fod. Dette vil garantere, at skoen passer præcis til din type fod, og at alle mellemrum bliver fyldt ud, som de skal være. Så du kan ikke gå galt med klassikerne.

Ulemper ved støvler med snørebånd

"Problemet" med snørebånd er at binde. Om dette tages som et minus er meget subjektivt, da vi nævnte det i det foregående afsnit som en positiv ting. Ja, du kommer til at bruge mere tid på at binde dine støvler, men indtil nu har snørebånd været en normal del af alle fodboldstøvler, så vi tvivler på, at de vil genere nogen så meget.

Fodboldstøvler med snørebånd

Konklusion

"Med eller uden snørebånd"-debatten vil altid afhænge af personlige præferencer og formen på dine fødder. Hvis du har en atypisk fodform, er det nok bedre at holde sig til klassiske sko.

Men hvis snøreløse fodboldstøvler sidder godt på dig, og du leder efter en mere naturlig følelse på bolden, så er der ikke noget at bekymre sig om, køb f.eks. adidas elite modeller i dag!