End of Season Sale - Spar op til 60 % på udvalgte varer -- days --:--:-- KØB NU

Der vokser en lille fodboldspiller op derhjemme, og det er tid til deres første (anden, tredje) par fodboldstøvler? At vælge de rigtige børnestøvler er ikke så let, som det måske ser ud. Det handler nemlig ikke kun om udseendet og mærket (adidas, Nike, Puma, etc.), det handler også om fodboldstøvlens størrelse, materialet og underlaget på den bane, dit barn skal spille på.

Den rigtige størrelse fodboldstøvler til et barn

Det vigtigste er at kende den rigtige størrelse. Fodboldstøvlen skal passe lige nøjagtigt. Det er derfor nødvendigt at måle barnets fod omhyggeligt, især når du køber online. 

Børnefodboldstøvler efter underlagstype

Den vigtigste faktor, når du skal vælge et par fodboldstøvler, er det underlag, de er designet til. Underlaget bestemmer nemlig typen af sål. Det er nødvendigt at skelne mellem, om barnet skal spille på naturgræs, kunstgræs eller indendørs.

1) Fodboldstøvler til naturgræs

Cleats

Dette er de rigtige fodboldstøvler, hvis du leder efter børnestøvler til naturgræs. De vil give stabilitet på tørre, men også på våde til let mudrede baner. Græs cleats er mærket FG (fast grund), men pas på, de er ikke egnede til kunstgræsbaner! Der er risiko for skader og et vist tab af muligheden for at lave en reklamation.

dětské lisovky

Hvorfor kan "Cleats" ikke bruges på et kunstunderlag?

Gummigranulatet, der udgør fyldmaterialet på kunstgræs, genererer højere temperaturer end naturgræs. Sålerne på konventionelle FG-støvler er ikke bygget til disse temperaturer, i modsætning til AG/MG-støvler. Kunstgræs har også meget højere trækkraft, så ikke-rundformede knopper kan "låse" sig fast på en sådan måde, at der kan opstå skader, hvis bevægelsesretningen ændres brat.

Hvis dit barn skal skiftevis bruge natur- og kunstgræsbaner, og du ønsker ét par støvler, skal du vælge enten AG cleats eller MG cleats. Disse kan bruges på begge typer underlag.

Samling af fodboldstøvler fra berømte spillere

Der er et væld af børne-designs at vælge imellem. Din yndlingsspiller kan f.eks. hjælpe dig med at vælge. De bedste har deres egne samlinger. Meget populære, ikke kun blandt børn, er de adidas -støvler, som Lionel Messi spiller i, eller de Nike-støvler, som Cristiano Ronaldo bruger.

Cleats, som er de mest anvendte fodboldsko, har fået deres navn fra den måde, de er fremstillet på, hvor plastikpropper af forskellige former presses ind i sålen.

Fodboldstøvler med blødt underlag (våde, mudrede)

Til blødt terræn, når banen er våd, er det bedst at bruge studded cleats (SG). Knopperne på deres såler er normalt af metal (og kan udskiftes) og er også højere end på Cleats, så de ikke glider på våde, mudrede underlag. Andre teknologier er med til at sikre den bedst mulige stabilitet og ydeevne. For eksempel Anti-clog traction for at afvise mudder fra Nike.

kolíkové kopačky

Støvler med fast bund

En hybrid af de klassiske er støvler med fast bund. På deres såler finder du begge typer knopper. Disse støvler er også beregnet til bløde overflader.

lisokolíky

2) Fodboldstøvler til børn til kunstgræs og andre overflader

Til kunstgræs findes der særlige støvler mærket AG or MG (artificial/multi ground). Disse støvler er også den ideelle 2-i-1-løsning, hvis dit barn skifter mellem at spille på naturgræs og kunstgræs. De kan nemlig bruges på både kunstgræs og konventionelt græs.

En anden type støvler er turf shoes (TF). Disse har små gummispidser over hele sålen og er beregnet til kunstgræsbaner af alle længder samt til grus, sne eller beton. De vil dog glide på græs.

3) Indendørs støvler til børn 

Indendørsstøvler (IC) har ingen pigge. Deres formål er nemt og klart - kun til indendørs brug. Fra skolens gymnastiksale til professionelle haller. Ud over futsal på parketgulve kan de også bruges på gummibelagte overflader.

sálovky

De mest prisvenlige fodboldstøvler til børn

Gummi-støvler fortjener også i det mindste en omtale. For mange fodboldspillere er det deres første fodboldstøvler nogensinde. De berømte "gummistøvler" er prisvenlig og relativt holdbare, især i deres gummidel. Tekstiler tørrer derimod hurtigt. De er velegnede til græs og grus. For dem, der leder efter et overkommeligt alternativ, findes der dog også sammenligneligt prissatte og bedre, mere moderne modeller. Her er en oversigt over de mest prisvenlige fodboldsko fra vores e-shop. 

Fodboldstøvler til børn efter materiale

En anden faktor, der direkte påvirker prisen, er materialet. Det mest almindelige er syntetisk, som er let at vedligeholde, slidstærkt og vandtæt. Disse sko er også de mest overkommelige. Den højeste klasse er fodboldstøvler i læder. Selv om disse er dyrere og mest vedligeholdelseskrævende, er de også de mest holdbare og giver mest komfort og beskyttelse af foden efter at have trådt på dem, samt den bedste kontrol på bolden.

Fodboldstøvler med snørebånd vs. fodboldstøvler uden snørebånd

Fodboldstøvlerne er opdelt i snørebånds- og snøreløse modeller. Dem uden snørebånd giver en bedre fornemmelse af bolden, men de skal passe rigtig perfekt til foden fra starten. Nogle snøreløse modeller har snørebånd på ydersiden af vristen. Begge disse typer fås også i ankellængde. Ankelstøvler  afsluttes med en sok, som forbedrer forbindelsen mellem foden og støvlen og øger komforten.