End of Season Sale - Spar op til 60 % på udvalgte varer -- days --:--:-- KØB NU

I dag er der ikke mange spillere, der aldrig sætter deres fod på kunstigt græs. Hold bruger denne overflade især om vinteren. Der spilles Five a side på det kunstige græs hele året rundt, og denne overflade bruges endda til nogle champions league-kampe. Det er dog ikke alle der ved, at der er fodboldstøvler lavet specielt til kunstgræs.

AG = fodboldstøvler lavet til kunstgræs

AG-forkortelsen står for 'artificial ground,' så det er ret tydeligt, at disse støvler er lavet til at spille på det. Vi vil forklare, hvorfor du ikke burde benytte FG(firm-ground) fodboldstøvler på det kunstige græs lidt længere nede i artiklen. Lad os nu fokusere på, hvad disse AG støvler berører. Fodboldstøvler til kunstgræs har, i sammenligning med de klassiske FG støvler, mere slidstærke såler, større mængder (hule) knopper, som er en rundere form. De er specielt designet til at overkomme udfordringerne på en kunstig overflade og til at give det bedst mulige greb og støtte. Forskellen mellem AG og FG fodboldstøvler ses ved første øjekast:

AG vs FG

Hvorfor skal du ikke spille i FG støvler på kunstgræs?

Svaret til dette spørgsmål er ret nemt - de er ikke bygget til det. For det første er der øget risiko for skader, og det er ikke altid dækket af garantien. Kunstigt græs genererer meget mere varme end naturligt græs. Og da sålerne og knopperne på FG støvler ikke kan modstå disse temperaturer på lang sigt, vil de ikke vare ligeså længe eller vil endda blive beskadiget hurtigt, især om foråret og sommeren. Kunstgræs giver også et meget bedre greb. Så meget bedre at, højere og hårdere knopper på FG støvler kan bide i og låse sig fast i plastikgræsstråene og gummigranulatet. Fordi det kan låse sig så godt fast, kan det være, at dine ledbånd måske ikke kan holde til det, når du skifter retning hurtigt. Og det vil du helt sikkert ikke have.

Turfstøvler kan også bruges, ret komfortabelt, på kunstig jord, men deres sål er primært designet til en overflade med meget lavere profil. Derfor vil de aldrig kunne give dig ligeså godt greb og støtte som kunstgræsstøvler. Det kan man bedst lære på vådt eller lidt frossent kunstgræs. 

Kunstgræsstøvler til børn

Korrekt fodfæste er meget vigtigt for enhver atlet, børn inkluderet. Mens FG støvler ikke er egnede til kunstige overflader, kan AG støvler bruges på det naturlige græs. Vi tilbyder et bredt udvalg af AG støvler til børn samt nogle universal/hybrid støvler, der kombinerer det bedste af begge verdner og egnes til at blive brugt på alt slags græs. Fra en forældres perspektiv vil disse støvler være den bedste løsning, prisen taget i betragtning, hvis dit unge talent skifter mellem kunstgræs og naturligt græs ofte.

Afslutningsvis...

Hvis du spiller på kunstgræs regelmæssigt og ønsker at præstere bedst muligt der, er det dybest set en nødvendighed at investere i AG støvler. De giver dig den bedste støtte, greb og sikkerhed på denne moderne overflade, der sikrer at du har den bedste oplevelse. Og det er hvad det hele handler om. Elsk spillet!